Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان خوزستان بار دیگر شاهد تراژدی است. روحانی در سفر انتخاباتی به اهواز گفته بود: "آن روز که ریزگرد و رطوبت هوا زندگی مردم اهواز را درخطر قرار داد هم من اشک ریختم هم جهانگیری! من به شما قول می‌دهم یکی از اولین اولویت‌های دولت دوازدهم محیط‌زیست خوزستان باشد!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجی‌آبادی؛ استان خوزستان بار دیگر شاهد تراژدی تلخ ریزگرد‌های برخاسته از زمین‌های خشک و بی‌آب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
شهروندان ثروتمند‌ترین استان ایران در کنار بیکاری و فقر گرفتار خشکسالی، بی‌آبی و گرد وغبار نیز شده‌اند.
بنا بر اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور وضعیت کیفی هوای ۷ شهر خوزستان روز گذشته در وضعیت خطرناک قرار گرفت.
فعالین توییتر با شروع آلودگی‌ها به انعکاس وضعیت بغرنج مردم خوزستان و مطالبه از مسئولین امر پرداختند. یکی از کاربران با ذکر گستره عجیب مشکلات مردم خوزستان و عدم توجه مسوولین نوشت: سالهای‌قبل خوزستانی‌ها بخاطر گرما مهاجرت میکردن، بعد آب شرب ناسالم به‌گرما اضافه شد و مهاجرت‌ها افزایش پیدا کرد، حالا هم #ریزگرد و #آلودگی_هوا تکلیف مایی که شهر و استانمون رو دوست داریم چیه؟ می‌خوایم #خوزستان زندگی کنیم!
جلال آتشی در تصویری طنز به صورت خلاصه وضعیت عادی هرروزه مردم خوزستان را نشان داد و گفت: چیزی نیست، دارن آمادم میکنن بِرَم تا سوپری سر کوچه.
مردم، خاک و دیگر هیچ!
شاخص کیفیت هوا در شهر‌های اندیمشک ۴۸۳، اهواز ۳۲۰، بندر امام ۵۰۰، ماهشهر ۵۰۰، دزفول ۴۶۸، رامشیر ۵۰۰، شوش ۵۰۰ برای چهارمین روز متوالی در شرایط خطرناک قرار دارد. سامانه پایش کیفی هوای کشور شاخص کیفیت آلودگی هوای سایر شهر‌های خوزستان را اعلام نکرده است.
این سامانه شاخص هوا تا عدد ۵۰۰ را نمایش می‌دهد یعنی شهر‌هایی مثل ماهشهر، رامشیر، شوش و بندر امام که شاخص آلودگی هوای آن‌ها هم‌اکنون ۵۰۰ است چه‌بسا عدد بیشتری باشد.در استاندارد‌های بین‌المللی، میزان صفر تا ۵۰ میکروگرم را هوای خوب،۵۱ تا ۱۰۰ را سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ را ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ را ناسالم برای همه، ۲۰۱ تا ۳۰۰ را بسیار ناسالم و ۳۰۰ به بالا را بسیار خطرناک اعلام می‌کنند.

تا چند سال پیش مسئولان محیط زیست اعلام می‌کردند علت اصلی آلودگی هوا در اهواز وجود کانون‌های ریزگرد در کشور‌های عراق و عربستان است و تا زمانی که این کانون‌ها را مدیریت نکنند، معضل آلودگی هوای اهواز همچنان پابرجاست. جواد کاظم نسب، نماینده مردم اهواز در مجلس نیز همین نکته را تایید می‌کند، اما به این هم اشاره دارد که نمی‌توان همه تقصیر‌ها را به گردن کانون ریزگرد‌های کشور‌های همسایه انداخت، چون در اهواز صنایع آلاینده بسیاری وجود دارند که هر یک به نوبه خود سهم بسزایی در آلوده کردن هوای اهواز ایفا می‌کنند. عملیات و اکتشافات نفتی و وجود صنایع گازی باعث افزایش ریزگرد‌ها در منطقه شده و زندگی مردم را به شدت مختل کرده است، اما متاسفانه مراکز نفتی هیچ توجهی به رفع مشکلات زیست محیطی خوزستان ندارند و همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

آتش زدن مزارع نیشکر نیز به گفته کاظم نسب، سهم عده‌ای در آلوده کردن هوای اهواز، شادگان و روستا‌های اهواز ایفا می‌کند.

کیوان ساعدی با انتشار ادله علمی به عمق فاجعه زیست‌محیطی خوزستان اشاره کرد و گفت: یکی از فلزات موجود در #ریزگرد‌های #اهواز/#خوزستان، سرب است که سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه، نرمی استخوان و آسیب به کلیه‌ها می‌شود.  
یکی دیگر از کاربران هم تصویری از پشت‌نوشته خودرویی در خوزستان منتشر کرد و نوشت: رو دوشم درد خوزستان ..  
یکی دیگر از کاربران نیز از گم شدن درد مردم میان دعوا‌های سیاسی مسوولین نوشت و گفت: تا شما دارین سر ریزگرد‌های #خوزستان دعوای سیاسی میکنید ما بریم بمیریم و بیایم…

حذف یا تعلیق بودجه ریزگرد‌های خوزستان در مجلس
خبر، درست در روزی به گوش اهالی خوزستان رسید که گردوغبار زندگی‌شان را مختل کرد: «بودجه مقابله با گردوغبار در خوزستان حذف شد.» دیروز درحالی‌که به جز اهواز، شاخص کیفی هوای خرم‌آباد، سنندج، ایلام و بوشهر هم مرز ٣٠٠ را رد کرد و «خطرناک» اعلام شد، مردم خوزستان با خبر حذف بودجه روبه‌رو شدند. هرچند، طولی نکشید که خبر را تکذیب کردند و گفتند این تعلیق است، نه حذف.
پس از بحران‌های ایجادشده در بهمن سال گذشته خوزستان، مقرر شد ١٥٠‌میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و خاک جنوب کشور و رفع مشکل برق خوزستان اختصاص یابد و دیروز کریم شافعی، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست این خبر را اعلام کرد که «بودجه مقابله با گردوغبار خوزستان در سال ۹۷ حذف شده است».
شافعی با اشاره به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست برای پیش‌بینی بودجه گردوغبار در سال ۹۷ گفت: «در لایحه بودجه پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی ۱۵۰‌میلیون دلار برای مقابله با گردوغبار جنوب کشور ازجمله خوزستان در نظر گرفته شده بود که متاسفانه توسط کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی حذف شد.»
از سویی حسن روحانی صبح دوشنبه در جلسه ویژه بررسی وضعیت آلودگی هوا و مشکل ریزگرد‌ها در بخش‌هایی از مناطق جنوب غربی کشور، ضمن اخذ گزارش آخرین اقدامات انجام شده دستور داد کلانتری و حجتی برای نظارت بیشتر و پیگیری فوری طرح‌ها و برنامه‌های دولت عازم این مناطق شوند.
عبدالحسین خسروپناه از اساتید حوزه و دانشگاه در واکنش به اقدام عجیب مجلس نوشت: گفته شد: کمیسیون مجلس بودجه مقابله با #ریزگرد‌ها در خوزستان را حذف کرد و نمایندگان #خوزستان سکوت کردند حال چگونه این‌ها #نمایندگان مردم مظلومند.  
آریا حسن‌نیا نیز به سابقه قبلی مامورین رییس‌جمهور برای حل مساله ریزگرد‌ها در خوزستان اشاره کرد و نوشت: #رئیس_جمهور دو نفر را به #خوزستان فرستاده که سابقه خوبى در برخورد با مردم دارند! #کلانترى که برخورد قبلى اش براى خوزستانى‌ها فراموش نشده! و #حجتى وزیر محترم #جهاد_کشاورزى! شنیده شده جناب وزیر با یک کیسه #سبوس راهى خوزستان شده!  
یکی دیگر از کاربران توییتر به ادعای روحانی در تاریخ انتخابات درمورد اشک ریختن برای مردم خوزستان نوشت:
آقای #رئیس‌جمهور اشک‌هایتان جواب نداد، #خوزستان هنوز هوا ندارد! #روحانی در سفر انتخاباتی به #اهواز: "آن روز که ریزگرد و رطوبت هوا زندگی مردم اهواز را درخطر قرار داد هم من اشک ریختم هم #جهانگیری! |من به شما قول می‌دهم یکی از اولین اولویت‌های دولت دوازدهم محیط‌زیست خوزستان باشد"!

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۵۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش شبانه‌روزی تیم‌های خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی از معابر

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به بارش بیش از ۳۰ میلیمتر باران در کمتر از نیم ساعت گفت: بارش هم را با تند باد سبب قطع تعدادی درخت و مصدود شدن معابر شد با صبوری شهروندان در سریع ترین زمان ممکن معابر به حالت عادی باز می‌گردند.

علی شمس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی پس از بارش‌های دیروز همچنان حالت آماده‌باش در شهرداری اهواز پابرجا ماند و امروز نیز در کمتر نیم ساعت بیش از ۳۰ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم و مشکلاتی در سطح شهر ایجاد کرد.

وی افزود: بارندگی امروز با ورزش باد شدیدی همراه بود که منجر به افتادن چند درخت و مسدود شدن تردد در برخی خیابان‌ها شد که در تلاش هستیم در سریع‌ترین زمان ممکن مسیرها بازگشایی و تردد به حالت عادی برگردد.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: تمام تیم‌های عملیاتی از روز گذشته به همراه دستگاه و ماشین آلات مکنده و پمپاژ هم اکنون در حال فعالیت هستند، شهروندان صبور باشند و مطمئناً در اولین فرصت شهر به حالت عادی باز خواهد گشت.

کد خبر 750357

دیگر خبرها

  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • تیم تراکتور امروز در اهواز به میدان می‌رود
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • خیابان صنایع اهواز آسفالت می‌شود
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • هوای مازندران از فردا گرم می‌شو‌د
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • تلاش شبانه‌روزی تیم‌های خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی از معابر
  • بارش باران کم سابقه در اهوا/ شهروندان صبور باشند به زودی شهر به حالت عادی باز می‌گردد
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد